Фото: Официална страница на Българска федерация по вдигане на тежести във

...
Фото: Официална страница на Българска федерация по вдигане на тежести във
Коментари Харесай

Браво! Бг с два медала на европейското по щанги за младежи

Фото: Официална страница на Българска федерация по повдигане на тежести във Facebook

България завоюва втори орден в дуелите на продължаващото във финландския град Рованиеми европейско състезание за 20 и 23-годишни щангисти. В кат. 61 кг при по-младите Габриел Маринов грабна бронза с общ резултат 267 кг (115 и 152 кг), като си обезпечи третото място и в изтласкването.

Другият наш представител в тази дивизия бе европейският първенец за мъже Ангел Русев, той обаче не можа да си направи надпреварата заради разкъсан мазол на дланта още в изхвърлянето.

В последна сметка Русев остана пети с 258 кг (105 и 153 кг), като поради болката пропусна третия си опит в първото придвижване, а във второто след интензивна здравна помощ се събра и даже завоюва сребро в изтласкването. Шампион с 280 кг е италианецът Серджо Масида.

По-рано денем европейската шампионка за жени Надежда Мей-Нгуен спечели три втори места в кат. 49 кг при 23-годишните – в двете придвижвания и в дуела (157 кг). На почетната стълбичка сребърната ни медалистка бе наградена от президента на Българската федерация по повдигане на тежести Ариф Маджид.

Също при по-младите Денис Данев се подреди пети в краното класиране на кат. 55 кг с дуел 205 кг (90 и 115 кг). Шампионът Гарник Чолакян от Армения приключи с 230 кг (100 и 130 кг). 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР